pieter-d-w@hotmail.com

Over mij

DSC04002

Ik ben Pieter en ik heb mijn hele leven naast twee bossen gewoond. In mijn jeugd heb ik ook vele natuurervaringen opgedaan met verschillende sporten, met survival boeken en bij de JNM.
Hoewel ik reeds een thesis over het belang van directe natuurervaringen bij kinderen geschreven had en ook enige ervaring had in natuureducatie, werd mij de volle diepgang van mijn relatie met de natuur pas duidelijk toen ik in 2011 door Ollie door zijn achtertuin in Dartmoor National Park werd geleid. Nooit was het in mij opgekomen dat vogels andere dieren zouden waarschuwen over mijn aanwezigheid in het bos en dat de manier waarop ik in het bos ging mijn ervaringen daar zo fundamenteel zouden beïnvloeden. Het was een onvergetelijke ervaring!
Ik verdiepte me in boeken van Jon Young en Tom Brown waar Ollie zijn kennis haalde en zij bleken zich op hun beurt sterk te inspireren op inheemse culturen. Ik volgde ook een cursus natuurgids in België, heel boeiend, maar te intellectueel. En ik vond het heel jammer dat de diepgang van de inheemse culturen rond vogelcommunicatie, spoorzoeken, spiritualiteit, psychologische en sociale impact vaak zelfs niet eens aangeraakt werd.
Op een maandlange ecodorp cursus kreeg ik die ‘verbindingsdiepgang’ wel en kwam ik in contact met een Colombiaanse sjamaan. Mijn besluit stond vast, ik zou een lange reis maken om mezelf met de natuur te verbinden en mijn eigen plaats in de natuur te vinden. Een reis die me in contact bracht met sjamanistische rituelen als de ‘vision quest’; met indianen in het amazonewoud en mij ook bracht naar de scholen van Jon Young (Wilderness Awareness School) waar ik les volgde en ook als zomerinstructeur werkte en die Tom Brown (Trackerschool).
Een jaar later ging ik opnieuw naar de Trackerschool en de White Pine Programs om mijn opleidingen te verdiepen. Ik volgde ook online opleidingen aan het 8 Shields Institute en verdiepte mij in België via tal van opleidingen in spiritueel en psychologisch werk die voor mij ook een fundamenteel deel van natuurverbinding zijn.
Sinds 2013 zet ik in België natuurverbindingsactiviteiten voor volwassenen en kinderen op.
Zeer welkom om aan een activiteit deel te nemen!!

In liefde, leven en licht
Pieter De Wit

Advertisements