Prent KKS & Kan-goeroe
Een ‘fastfood cursus’ om onze natuurlijke en artificieel gebroken band met de natuur te herstellen.

Mijn doel is paden aanreiken die zelf verder bewandeld kunnen worden om kinderlijke verwondering over de natuur terug te laten groeien en om een bewuste, diepe en persoonlijke band met Leven op te bouwen.

De 4 sessies geven een korte intro in de volgende onderwerpen: (1) in je zintuiglijke & natuurlijke zelf staan, de tandem van (2) vogelcommunicatie en (3) spoorzoeken als ingangen naar diepere natuurverbinding en (4) ontdekken van onze persoonlijke en spirituele band met de natuur.

DSC04560

Wat wisten jij en de diepe poel over jezelf en de natuurlijke wereld dat je nu vergeten bent? En welke kikker huist er in je klaar om wakker gekust te worden? Ben je hier benieuwd naar?

Reacties van vorige deelnemers:
Stijn, 28j., tolk
De sessies hadden effect om letterlijk de banden met de natuur aan te halen. De bomen kregen een gezicht, het vogelgedrag werd herkenbaar. Tegen sessie 4 was naar het bos gaan, als op bezoek gaan bij een vriend.

Miep, 56j., moeder en grootmoeder
Door de sessies kijk, luister, voel en ervaar ik het bos, de vogels, de dieren, de wind, het water op een bredere manier. Vooral het contact met bomen heeft op mij een diepe indruk nagelaten. Pieter heeft voor mij een nieuwe wereld geopend, dank je wel.

Over natuurconnectie

Binnen diepe natuurconnectie ligt de focus op het faciliteren van diepe ervaringen met de natuur die we bijvoorbeeld als kind of gedurende een langdurig verblijf in de natuur soms spontaan meemaken. Verbinding en bewustzijn staan centraal en niet bv. natuurkennis.

Doelen van natuurconnectie:

– mensen een gevoel van magie en verlangen naar de natuur teruggeven
– thuiskomen op aarde
– ervaren van ons ‘natuurlijke zelf’ om onbekende kwaliteiten en blokkades terug te vinden
– de natuur als inspiratiebron en leraar ervaren voor natuurlijke interactie, natuurlijk leiderschap, ecologisch leven enz.

Over lesgever Pieter De Wit:

Ik heb een groot deel van mijn leven naast twee bossen gewoond. Maar enkele jaren geleden liet iemand me in Engeland het bos op een zo fascinerend andere manier zien dat ik er mij nog elke dag verder in verdiep en verwonder.

Dit is helend werk: zowel op persoonlijk vlak als om onze relatie met de aarde, andere mensen en met de spirituele dimensie van het leven te herstellen.

Ik volgde cursussen aan Trackerschool, Wilderness Awareness School, White Pine Programs, CVN natuurgids enz., begeleidde natuuractiviteiten voor diverse organisaties en zette in 2014 een eerste reeks Kikkerkussessies en kinderkampen op.

Advertisements